top of page

Adem stilte in, adem liefde uit

Meditatie adem training

"Ademhalen doe je toch automatisch, waarom zou je dit trainen?"

 

trainingsdata onderaan

Ons lichaam stuurt de ademhaling onbewust aan zodat deze niet stopt als we er niet aan denken, of bij gevaar. Toch is het belangrijk om onze ademhaling te beïnvloeden. Een verkeerde manier van ademhalen kan namelijk fysieke en/of emotionele klachten teweegbrengen.

Wij hebben vaak niet geleerd wat een juiste ademhaling precies is en welke factoren deze allemaal beïnvloeden. Veel mensen ademen dan ook op een ongezonde manier.

 

De positieve effecten van een optimale ademhaling zijn:

  • vermindering van spanningen en stress

  • verbetering van je sportprestaties

  • het tot rust brengen van je geest

  • vermindering van fysieke klachten, zoals migraine, hooikoorts, spastische darmen, vaak verkouden, astma, snurken en slecht slapen

  • verbetering van je stofwisseling.

 

Een gezonde ademhaling is te trainen met de juiste kennis en motivatie. Tijdens de training besteden we aandacht aan adem techniek in theorie en praktijk. Het normaliseren van de ademhaling door oefeningen is het belangrijkste onderdeel van de cursus. Met de juiste kennis raak je extra gemotiveerd om aan de slag te gaan.

 

Ook voeding beinvloedt onze ademhaling. Bepaalde voedingsmiddelen verdiepen de ademhaling en verstoren onze stofwisseling. Ook hier ontvang je informatie over tijdens de training.

 

Ademhalen en bewegen zijn nauw met elkaar verbonden. Bij (intense) lichamelijke inspanningen zal een juiste manier van ademhalen je sportprestaties aanzienlijk kunnen verbeteren.

 

Van oudsher is bekend dat onze ademhaling verbonden is met onze geest. Door onze ademhaling te beïnvloeden, veranderen we dus ook onze geest. Met onze ademhaling kunnen we onze geest tot rust brengen. Dit zal ons meer focus en helderheid geven.

 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, neem gerust contact met mij op.

Trainingsdata:

Volgende training wordt op verzoek ingepland.

Duur 4 lessen met nazorg via email of telefoon.

Locatie is in Heemskerk.

Minimum aantal deelnemers is 4. In overleg in te plannen.

bottom of page